SOCIAL MEDIA

Love List

zondag, november 03, 2013

Genieten van het moment..


Ik heb de afgelopen maanden zoveel meegemaakt.. mij zo druk gemaakt om heel veel dingen, echt veel gestresst… STRESS…wie heeft het tegenwoordig nou niet?  Altijd op tijd moeten zijn.. van huis naar werk van werk naar huis. Aan de ene kant alvast plannen maken van wat we vanavond gaan eten en aan de ander kant  ons weer druk maken met wat we zouden moeten kopen voor het verjaardagsfeestje waar we heen moeten gaan.  Afspraak gemaakt bij de huisarts terwijl er al een afspraak stond voor bij de kapper. In het weekend willen we op stap maar er is nog een heleboel werk te doen… Als we thuis zijn moeten we nog gaan eten.. douchen en vroeg naar bed om de volgende morgen weer vroeg op te staan om naar werk te gaan… Het is al winter maar toch alvast een reis boeken voor in de zomervakantie omdat het voordeliger is...plannen plannen plannen.. allemaal toekomst plannen.. Niemand weet wanneer dit allemaal voorbij is.. we zijn bijna allemaal alleen maar bezig met ons toekomst en vergeten van ons moment te genieten.
We zijn ons helemaal niet bewust van het moment waarin we leven.
Ons leven gaat zo voorbij, we wachten altijd op een volgende keer… de volgende dag.. het volgend jaar.. we zijn bezig met plannen maken voor onze toekomst die we misschien niet eens zullen zien…
We genieten niet van het boek die we lezen in de trein onderweg naar huis door na te denken over wat we moeten doen als we thuis zijn.
Doordat we denken van wat we morgen op het werk willen dragen, kunnen we niet eens onderscheiden of we ons wel gelukkig en comfortabel in ons outfit van vandaag voelen.
Zelfs als we douchen doen we het alsof het een taak is die uitgevoerd moet worden. In plaats van dat we het effect van het zuiverende water voelen… in plaats van dat we de stress in ons geest spoelen en schoonmaken gaan we haasten onder de douche…
Wanneer heb jij als laatst alleen maar thee gedronken? Nee..Niet terwijl je naar je favoriete tv-serie kijkt, terwijl je op visite bent en je krijgt thee aangeboden ofzo dat bedoel ik niet.  Ik heb het alleen over thee drinken…Dat je gewoon echt geniet van het moment en de smaak van thee…
We zijn zo gewend om alles tegelijkertijd te doen… in feite is muziek wat je luistert tijdens het auto rijden geen muziek… Je ogen op het snelweg.. je gedachten op het werk… je hoort het muziek niet eens..
Thee die je drinkt tijdens een zakelijke bijeenkomst… dat is geen thee. Het eten wat je eet terwijl je tv kijkt is geen eten… terwijl je hoofd bij het film/tv is heb je misschien niet eens in de gaten of het eten wat je eet zoet of zuur is.
Soms, moet je stoppen. Echt eruit springen.. De tv en muziek je telefoon alles uitzetten en je concentreren op wat je geest echt wilt. Drink je thee rustig en geniet van het moment… bekijk je favoriete serie zonder dat iemand je telefonisch lastig valt. Richt je helemaal op je beste vriend/vriendin als je met haar/hem aan het praten bent.. Gewoon lekker genieten van het moment

Over thee gesproken… Ik sluit nu mijn computer af en ga mijn favoriete thee (Twinings Earl Grey Green Tea met biologische honing) drinken.. en van mijn moment genieten.

Good Night Beauties!

Liefs, Elvie